Doprava zadarmo od 120 €

Zamerané na kanadské čučoriedky

Chuťou sú od našich lesných na nerozoznanie, plody sú však o poznanie väčšie a z pekných kríkov ich oberiete aj 2 l. Ale iba ak poznáte požiadavky týchto pozoruhodných drevín.

Pod názvami čučoriedka kanadská (Vaccinium corymbosum), záhradná, strapcovitá, chocholičnatá alebo jednoducho veľkoplodá sa skrývajú vždy rovnaké dreviny. Ich vlasťou je severoamerický kontinent.

Aj keď je to už asi všeobecne známe, musíme si pripomenúť, že kanadské čučoriedky vyžadujú kyslú pôdnu reakciu (pH 4 až 5). Malý prídavok rašeliny, ktorým je posypaný povrch pôdy, nemá význam. Najlepšie je na ploche aspoň dvoch štvorcových metrov (pre tri rastliny rôznych odrôd) vybrať všetku pôdu do hĺbky 35 až 40 cm. Bočné steny obalíme fóliou, aby sme zabránili kontaktu s okolitou zásaditejší pôdou. Ak je na pozemku ľahká pôda, osvedčilo sa jamu vyložiť fóliou a vytvoriť tak podzemné misku.

Ideálne je pri výsadbe kanadských čučoriedok myslieť do budúcnosti. Použitím mykorhíznych hub- protukt RHODOVIT, zaistíte vhodné podmienky po celý ich život. Aplikáciou mykorhízneho prípravku dodáte rastline prirodzeného pomocníka a ochrancu. Rastlina sa vďaka prospešným pôdnym hubám stáva silnejšou a odolnejšou. Tým, že sa mykorhízne huby obsadia korene rastlín, nezostáva miesto pre hubové patogény, čím vzniká prirodzená ochrana pred hubovými chorobami na koreňoch rastlín. Samozrejme pozitívny vplyv mykorhízy sledujeme aj na plodnosti a kvitnutí. Silné a zdravé rastliny sú schopné vyprodukovať väčšie množstvo plodov alebo zvýšiť ich kvalitu a predviesť bohatšie kvitnutie v sýtejších farbách.