Doprava zadarmo od 120 €

Ako docieliť dlhodobo krásny trávnik?

Každý, kto zakladá trávnik si kladie rovnakú otázku. Na trhu existuje nepreberné množstvo trávnych semien, hnojív a prípravkov na starostlivosť o trávnik. Správnym výberom môžeme ovplyvniť kvalitu nášho trávnika a požiadavky na jeho následnú údržbu. No my vám chceme predstaviť niečo úplne iné, čo váš trávnik urobí krásnym a dlhodobo odolným - mykorhízny prípravok TURFCOMP.

Mykoríza je obojstranne prospešný vzťah medzi priateľskými pôdnymi hubami a rastlinou. Mykorhízne huby sa napoja na trávne korene a rozšíri tak koreňový systém. U trávnikov je táto funkcia veľmi dôležitá, pretože mykorhízne huby rastú rýchlejšie ako korene a prerastajú do väčšej hĺbky. Vďaka tomu dochádza k maximálnemu príjmu živín a vody a trávnik sa tak stáva lepšie vyživovaným a odolnejším voči stresovým faktorom, ako je napr. sucho alebo nadmerná záťaž.

Spoločnosť Symbiom sa už niekoľko rokov zaoberá vývojom mykorhíznych prípravkov na ošetrenie trávnikov s názvom TURFCOMP. Tento prípravok sa skladá z troch dôležitých zložiek:

Táto kombinácia zaisťuje ošetrenie, ktoré má dlhodobý efekt.

Mykorhíza

Mykoríza tvoria rozsiahlu sieť podhubia, ktorá sa napojí na korene a zvyšuje príjem vody a živín z pôdy. Mnohonásobne rozšírený koreňový systém tiež zaistí stabilitu povrchu, odolnosť proti erózii a vyššiu hustotu trávnika.

Prírodné dlhodobo rozpustné hnojivo

Hnojivo obsiahnuté v prípravku TURFCOMP zásobuje trávnik živinami v priebehu celej vegetačnej sezóny. Nemôže byť odplavené zrážkami ako konvenčné chemické hnojivá, ktorá často vydržia v pôde iba niekoľko týždňov. Hnojivo obsahuje iba prírodné zložky, čím nezaťažuje životné prostredie a neznečisťuje povrchovú ani spodnú vodu.

Gél

Táto zložka pri zrážkach a zavlažovaní absorbuje vodu a v čase sucha ju poskytuje trávniku. Chráni trávnik pred vysúšaním a tým udržuje jeho sýtozelený vzhľad.

Pri aplikácii je nutné, aby sa TURFCOMP dostal do priameho kontaktu s koreňovým systémom trávnika. Pri zakladaní trávnika je aplikácia veľmi jednoduchá. Prípravok sa aplikuje plošne vo vrstve cca 3 cm pod semená pred výsevom. Najprv sa aplikuje produkt, potom sa prekryje vrstvou zeminy a následne sa vysievajú semená.

Prípravok sa taktiež môže aplikovať pod trávny koberec pre lepšie zakorenenie, vitalitu a zníženie stresu po jeho založení. Stačí prípravkom posypať povrch pôdy pred položením koberca. Dávka na novo zakladaný trávnik je 100g / m2 a 300g / m2 pre zaťažovaný trávnik, ako napr. golfové greeny, športové ihriská alebo svahy náchylné k erózii.