Doprava zadarmo od 120 €

Ošetrenie trávnika mykorhíznymi hubami

Dokonalý trávnik je ozdobou každej záhrady. Ak sa o neho správne postaráte k jeho dokonalosti počas leta stačí už iba kosenie a polievanie.

Dodajte trávniku Mykorhízne huby

Ideálne je pri výsadbe, alebo pred položením trávneho koberca ich zapracovať do poslednej vrstvy. Mykorhízne huby sa napoja na korene a predĺžia ich, čo umožní prijať trávniku viac vlahy a živín aj zo vzdialenejších miest. Obsahom mykorhíznych prípravkov okrem pôdnych húb je aj hnojivová časť a zadržiavač vlahy, ktoré sú kompatibilné s hubami. Trávnik ich aplikáciou dostane všetko potrebné.

Často však treba ošetriť práve miesta alebo časti už existujúceho trávnika, ktoré nespĺňajú naše predstavy. Buď je to miesto, ktoré je viac zaťažované, prípadne je v tieni, môže to byť miesto často navštevované zvieracími členmi rodiny, alebo je to inak znevýhodnená časť trávnika. Vtedy mykorhízne huby vedia tento handicap vyrovnať.

Pre aplikáciu mykorhíznych húb platí pravidlo - vždy ich dostať na koreň! To platí aj pri trávniku.

Narežte miesto trávnika ktoré chcete ošetriť, mierne ho pridvihnite a nasypte prípravok Turfcomp. Zopakujte to vo vzdialenosti cca 15 – 20 cm tak, aby ste ošetrili celú potrebnú plochu. Huby sa postupne namnožia po celom trávniku.

Taktiež ich môžete aplikovať po prevzdušňovaní trávnika tak, že novo vysievané semeno už zmiešate s mykorhíznym prípravkom. Tak isto – zmiešaním s trávnym semenom – ich aplikujete na znehodnotený trávnik po odstránení odumretých častí.