Doprava zadarmo od 120 €

Ochrana rastlín pred suchom

Všetci poznáme situáciu, kedy príde sparné leto a s ním sucho a teplo. Rastliny trpia a vyžadujú každodennú riadnu zálievku, ktorá aj napriek našej snahe často nepomôže a rastliny uhynú.

Ponúkame Vám riešenie v podobe prípravku PLANTASORB, ktorý je výsledkom dlhodobého testovania. Produkt sa skladá z biologicky rozložiteľného gélu a radu prírodných komponentov, ktoré majú schopnosť absorbovať vodu a postupne ju rastlinám uvoľňovať. Dôležitými komponenty sú zeolit a bentonit, ktoré sú taktiež schopné viazať vodu i živiny a zadržiavať ich v koreňovom systéme. Zadržaná voda nemizne z pôdy pretečením ani odparením a je k dispozícii rastlinám v kritickom období tepla a sucha.

Prípravok Plantasorb je produktom českej firmy Symbiom, ktorá ponúka prírodné produkty pre šetrné a efektívne pestovanie rastlín. Pôdny kondicionér Plantasorb je vhodné skombinovať s mykorhíznymi prípravkami. V takom prípade je zaistený kolobeh zadržiavanie, prijímanie a odovzdávanie vody a živín rastlinám.

A ako tento systém funguje v praxi?

Pôdny kondicionér zadržiava vodu a živiny, postupne ich uvoľňuje do pôdy a prítomné pôdne huby dodané mykorhíznymi prípravkami všetko prijímajú a odovzdávajú cez koreňový systém rastlinám. Rastliny budú chránené, stanú sa odolnejšími a zdravšími a my sa môžeme tešiť na bohatšie kvitnutie a plodnosť.